Tadalafil gebruiksaanwijzing

Als u Tadalafil gekocht heeft is het wel van belang dat u de erectiepil correct gebruikt. Tadalafil wordt geleverd in een tablet wat u met water inneemt. U kunt deze pil tijdens de maaltijd innemen maar u kunt Tadalafil ook zonder voedsel slikken. Tadalafil is een PDE5 remmer, en dat betekend dat deze pil minder goed en langzamer werkt na een grote of vette maaltijd. Alcohol kan de werking van Tadalafil ook belemmeren. Hou met deze punten rekening als u Tadalafil wilt gebruiken:

  • Zorg ervoor dat u Tadalafil een half uur voor de seksuele activiteit inneemt. Deze erectiepil kan tot 36 uur lang blijven werken.
  • Bij de dagelijkse Tadalafil is er sprake van een werking van maximaal 24 uur lang.
  • De dagelijkse doseringen (2,5 mg en 5 mg) dient u een keer per dag in te nemen, het liefst elke dag op hetzelfde tijdstip.
  • Als u gebruik maakt van de 10 mg of 20 mg Tadalafil mag u de pil niet vaker dan eenmaal per 36 uur innemen, dit ook omdat de werking 36 uur aan kan houden.
  • Het is van belang om Tadalafil in te nemen zoals uw arts of apotheker dat aangeeft.

Hoe vaak Tadalafil innemen?

Indien u de weekendpil inneemt zal uw arts u aanraden 36 uur te wachten voordat u een nieuwe pil inneemt om te zorgen dat de werking eerst is opgehouden en u dus niet teveel Tadalafil in uw bloed heeft. Wanneer u de dagelijkse Tadalafil inneemt dient u 1 tablet per dag in te nemen en dan het liefst elke dag rond hetzelfde tijdstip.

Raak ik opgewonden van Tadalafil?

Nee. Tadalafil zelf zal u niet seksueel stimuleren. Wanneer u seksueel opgewonden raakt zal Tadalafil er wel voor zorgen dat u betere erectie krijgt. U loopt bij Tadalafil gebruik dus niet heel de tijd  met een erectie rond maar deze komt dus wanneer u gestimuleerd wordt.

Welke dosering van Tadalafil moet ik gebruiken?

Tadalafil is in verschillende doseringen verkrijgbaar:

Welke dosering Tadalfil het beste bij u past leest u op deze pagina.